150 lys med turbo - fest på en vanlig onsdag!

Foto: Elianne Einarsen

150 år, det er flere år enn mange av medlemmene i Barnas Turlag kan telle til. Men når Turbo kommer, og det blir laget til en skikkelig stemningsfull utebursdag, da skjønner alle at dette  er stort! Men tenk at de voksne kunne glemme å lage bursdagskrone til Turbo da..... 

Akkurat ferdig på jobb, stresser til barnehagen og skolen for å hente unger og kjenner at det å dra på tur akkurat nå, klokka 17 på en vanlig hverdag kanskje ikke er det lureste jeg har funnet på denne uka. Men så parkerer vi bilen og ungene som for et øyeblikk siden surmulte litt i baksetet roper "Se mamma!! Maaaaaaaaange fakkelbokser!!". Jeg retter blikket i den retningen de peker og ser lysveien turlederne så fint har satt opp fra parkeringsplassen og innover skogen, og da kjenner jeg at dette var helt rett likevel! Ungene var ute av bilen raskere enn svint, så jeg måtte bare henge på, slenge sekken på ryggen og rusle etter dem de få hundre meterne ned til gapahuken. I enden av stien står himmelen i brann, og jeg kjenner bållukta kommer snikende gjennom skogen. For selvfølgelig har noen omtenksomme turledere fyrt godt i bålet allerede, slik at vi bare trenger å stikke grillspydet i pølsa og stirre i bålet noen minutter før det blir middag. Herlig!


Foto: Elianne Einarsen

Det rasler i skogen

Og ungene, som tidligere maste om at de var sultne, har knapt tid til å komme til bålet å få en pølse i hånda. For det var jo et eventyr av en skog like ved, og mange nye venner å leke med! Og når det er skumring og stadig mørkere mellom trærne blir det ekstra spennenede å utforske området. Og så plutselig lyder det rop fra noen unger inni skogen...de har sett en blå rev som kommer gående langs stien! Noen har møtt han før og kan informere resten om at det er Turbo som kommer, Barnas Turlags egen maskot! Han har hørt rykter om at det er bursdagsfest på gang, og han sier ikke nei takk til en koselig utebursdag! Etter klemming og kosing og mange "high-fives" blir det stemt i bursdagssang og dans, med påfølgende sjokoladekake og bålkaffe. Turbo fikk varmet seg både på bålet og på alle klemmene, og mette og fornøyde, med god nattaklem fra Turbo rusler en og en familie bortover mot bilene igjen, og gjett om dette er en bursdagsfest vi kommer til å huske lenge? Bare se på de stemningsfulle bildene i bildekarusellen nederst på siden.


Magisk, rett og slett!

En stor takk til Ragnhild og Elianne, småbarnsmødre og turledere i Barnas Turlag, som stelte i stand dette for alle oss andre, tente 150 fakkelbokser, bakte kake og lagde så god stemning en helt vanlig onsdag! Blir du med neste gang?

Vil du være med på tur med Barnas Turlag? Vi kan ikke love at Turbo kommer og at det blir sjokoladekake hver gang, men turene er kjent for god stemning og nye venner for både barn og voksne! Sjekk turkalenderen vårher, og bli med neste gang.