Hyttetur i vinterferien? Her er noen gode tips!

Foto: Marit Frantzen

Vinterferien er like rundt hjørnet, og det står 14 hytter i området vårt som bare venter på besøk! Noen ligger nært bilvei og passer perfekt for barnefamilier eller andre som ikke ønsker å gå så langt, mens noen ligger langt inn på fjellet og krever en god dagsmarsj for å få fyrt i ovnen.

For det finnes knapt noe bedre enn å få fyr i ovnen og varme i hytta etter å ha gått på ski, enten du har gått et par kilometer eller du har gått et par mil. Når du låser deg inn, tenner stearinlys og graderstokken kryper oppover får man en helt egen ro i kroppen. Etter å ha fått litt mat i magen og skiskoene på tørk i varmen, kan du finne fram en gammel hyttebok og lese om tidligere besøk, eller kanskje et gammelt Donald-blad fra noen tiår tilbake? Kosefaktoren er høy, og sjarmkvota fyllt til randen. 

Tips til noen fine hytter du kan besøke

Storjordstua -  like ved bilvei og med alt du trenger i nærheten. Den ligger kjempefint til på sletta like nedenfor Nordland Nasjonalparksenter og Saltdal Turistsenter, og er et kjempefint utgangspunkt for turer både opp mot Junkerdal og Saltfjelelt. Ved til oppvarming, gass til matlaging, og stearinlys eller hodelykt til å lese nattahistorie på sengekanten på loftet.

Trygvebu - en stor hytte nært vei med mange sengeplasser og flotte turmuligheter! Du kan gå turer oppover Skaitidalen eller Tjårrisdalen (vær obs på skredfare da det er rimelig bratt enkelte steder), ta bilen og kjøre innover mot svenskegrensa, eller bare bruker området som ligger i umiddelbar nærhet til hytta til korte turer, snøhulegraving og vinterkos. 


Storjordstua
Storjordstua
Trygvebu
Trygvebu

Jordbruhytta - en av de mest sjarmerende hyttene vi har! Den ligger nydelig til i skogen et stykke fra Russånes i Saltdal. Nylig har hytta fått restaurert vinduene, og de gamle tømmerveggene gir en lun og trivelig stemning. Det er en relativt liten hytte, med kun 6 sengeplasser, men plasseringa gjør at den er et glimrende utgangspunkt for turer videre opp på snaufjellet, eller en båltur i skogen i området rundt hytta.

Tverrbrennstua - hytten vi alltid kommer tilbake til fordi den både er barnevennlig og et supert utgangspunkt for de som vil gå langtur innover Saltfjellet. Bare et par kilometer i fint terreng fra parkeringsplassen, men likevel får du følelsen av å være langt inne på fjellet. Herfra kan du gå videre mot for eksempel Bjellåvasstua hvis du vil på langtur, eller du kan kose deg i området rundt hytta med å bygge hoppbakke, fiske på isen eller grave snøhule! Vær obs på at siste helga i vinterferien kommer det en stor gruppe hit, så da kan hytta være full.


Jordbruhytta
Jordbruhytta
Tverrbrennstua
Tverrbrennstua

Lurfjellhytta - her er det ofte mye folk i sommerhalvåret, men på vinteren kan det gå flere uker mellom hver gang det er noen på besøk. Og man kan jammen spørre seg hvorfor det er slik! Å gå til Lurfjellhytta er en nydelig tur, også vinterstid, og det å nyte morrakaffen i vinduet med utsikt til baksiden av majestetiske Børvasstindan mens det knitrer i ovnen og du planlegger dagens tur. DET er ro i sjela det!

Utsikt fra vinduet på Lurfjellhytta
Utsikt fra vinduet på Lurfjellhytta Foto: Tor Berg Olsen
Lurfjellhytta
Lurfjellhytta

Ikke lyst eller mulighet for hyttetur? Kom deg ut likevel!

Nå er det jo ikke slik at alle har lyst til å dra på hyttetur eller har mulighet til å bruke fridager til å reise bort i vinterferien, men vi oppfordrer likevel til å komme deg ut og nyte det fine vinterværet. Man trenger ikke alltid å dra langt for å få de gode opplevelsene, og vi er så heldige i Bodø at  vi har flotte turområder i umiddelbar nærhet til byen. Enten du vil gå på ski, ta en topptur eller rusle i fjæra har vi mange muligheter til det. Så pakk sekken med litt mat og drikke og inviter familien eller venner med på tur! Trenger du inspirasjon til turmål eller nye steder å gå, så tipser vi om at nettsiden ut.no kan være fin å bruke som inspirasjon! Der finner du gode kart, mange turforslag og søkemuligheter for å finne spesielle områder. 

Da gjenstår det bare å ønske alle sammen god tur og god vinterferie!