Tusen takk for festen

Foto: Julie Karoline Ulvnes

Med kø til parkeringsplassen og 500 utdelte boller ble vi både overrasket og rørt av årets fineste utebursdag.

Det begynte med kribling i magen. Vi hastet rundt som små maur for å tenne bål, koke kaffe, spenne opp slakk line og heise alle flagg før de første bursdagsgjestene meldte sin ankomst.

"Er pølsene på plass? Hvor mye ved har vi? Hvem setter ut sperrebånd for hundesledekjøringa?"

Våre fantastiske frivillige løp fram og tilbake fra parkeringsplassen for å frakte utstyr og mat med pulk eller for hånd. Broddene var gode å ha på beina. De røde vestene et betryggende syn. 

DNT fyller 150 år i 2018, og i Bodø inviterte vi selvsagt til utebursdag!

Tillitsvalgte sørget for fyr i bålet, kaffe og kakao og trivsel blant folk.
Tillitsvalgte sørget for fyr i bålet, kaffe og kakao og trivsel blant folk. Foto: Berit Irgens

Det begynte å gå opp for oss at dette kom til å bli en fantastisk festdag da vi så køen av mennesker som buktet seg mot oss i tolvtida. Besteforeldre, småbarnsforeldre, ungdom, spedbarn, kjærestepar, venninner og andre turglade mennesker kom ruslende med brede smil og røde kinn. Bållukta lå over oss som et bud om vern mot kulden.

Turbo hilste alle velkommen. Da de første 100 matboksene var delt ut var fjellreven overveldet over alle som hadde kommet for å feire bursdagen hans. Klemmefaktoren var høy, og da ei lita jente med mørkebrune øyne kom med en gave, ble han rørt til tårer.

"Jeg har smurt matpakke til deg før jeg kom. Det er ei skive med brunost. Og en sjokoladepenge i gull."

Kan man få sterkere bekreftelse på at man gjør noe meningsfylt? Å få lov til å skape turminner for store og små er verdifullt. 

Både engstelse og begeistring når de minste møter maskoten vår
Både engstelse og begeistring når de minste møter maskoten vår Foto: Eirik Rødsand

Vi som arrangerte dagen er takknemlige ut til fingerspissene.

For alle smil og glade fjes. For frydefulle hyl i akebakken. Lattermilde toner fra hengekøya. Begeistring rundt bålet. Forventningen i køen mot hundesledekjøringa. For alle som kom og feiret dagen med oss.

Det var herlig å oppleve hvor mange som valgte å kose seg ute i sju minusgrader.

Tusen, tusen takk.

Del gjerne dine bilder med oss ved å bruke #utebursdag eller #bodøturistforening, eller send dem til oss på post@bot.no. Vi savner bilder fra feiringa i Beiarn og Gildeskål, så har du tatt noen blinkskudd hører vi gjerne fra deg. 

Har du lyst til å bli med oss på mer tur, finner du oversikten her.