Fem tips til miljøvennlige julegaver

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Hvorfor ikke legge en friluftsopplevelse under juletreet i år? Her er gaver som er bra for både mottaker og miljø.

Puddersnøen ligger mykt på bakken. Alle lyder er pakket inn i vatt. Det mektige landskapet fyller deg med høytidelighet og andakt. Stillheten du kan finne ute i naturen er en luksusvare som knapt kan settes verdi på i dagens samfunn. Tenk så fint å gi til noen!

Urørt snø.
Urørt snø. Foto: Kai Ove Birkeland

En friluftsopplevels er noe av det beste man kan gi i gave til noen man er glad i. Det er rimelig, gir ren samvittighet, du slipper shoppingstresset og den som pakker opp gaven får uforglemmelige minner for livet.

Hos oss kan du finne miljøvennlige julegaver som bidrar til at naturen kan fortsette å gi oss rekreasjon og glede. 

Saltfjellet, på vei ned fra Bjellåvasstua mot Tollådal.
Saltfjellet, på vei ned fra Bjellåvasstua mot Tollådal. Foto: Siv Anita Skoglund

Gavekort på hytteovernatting
Villmarksfølelsen venter! Hva med å gi bort et gavekort på hytteovernatting til noen som er glad i å være ute på tur? Dette er den perfekte julegaven som passer til alle; spreke besteforeldre, sporty foreldre, søsken som har alt, den snille kollegaen din eller kanskje til noen du har lyst til å tilbringe mer tid sammen med.

Sammen med et gavekort på barnevakt tipper vi mange småbarnsforeldre vil juble over en slik omsorgsfull julegave.

Her er fem hytter du ikke vil gå glipp av.

Gavekort kan kjøpes på kontoret vårt i Sandgata 3, eller på stand i Glasshuset 9. desember /
City Nord 17. desember. 

Foto: Skogadalsbøen Turistforening
Foto: Skogadalsbøen Turistforening

Silkesengetøy
Dette er en populær gave! Vi har fått inn ny forsyning av vårt deilige silkesengetøy, og i hele desember får alle som kommer innom handle til medlemspris. Vi er opptatt av sosiale forhold og bærekraft under all produksjon, og både lakenpose og sengesett er i 100 % silke.

Silkesengetøy er lett luksus som veier lite, og tar lite plass i sekken. 

Dette er en kvalitetsgave som varer, og som inspirerer til flere fantastiske naturmøter. Vi setter den øverst på ønskelista mens vi sender håpefulle tanker til julenissen.

Kristin Enge Minde, og undertegnede koser seg.
Kristin Enge Minde, og undertegnede koser seg. Foto: Yvonne Melby Schulze

Helsefremmende skiturer
Har du hørt om Skiposten? Dette er en sprek julegave! Hos oss kan du få kjøpt kart og klippekort som loser deg frem til 30 forskjellige poster i Bodømarka. Det gir både helsegevinst og fantastiske turopplevelser.

Kanskje du har lyst til å kjøpe en til deg selv også, og konkurrere med mottakeren om å få flest poster? Alt du trenger for å komme i gang får du kjøpt hos oss på kontoret. 

Nesten full kontroll!
Nesten full kontroll! Foto: Arnulv Bergstrøm

Turopplevelse
Hva med å invitere noen med på en av våre fellesturer? Om du inkluderer nybakt sjokoladekake når dere kommer frem vil julegaven skape forventning og glede lenge.

Vi skriver gjerne ut eller sender turbeskrivelse og bilder som kan pakkes inn og legges under juletreet. Du kan også pakke inn vinterturprogrammet og la mottakeren velge favoritt selv. Våre turer er sosiale og trivelige. En perfekt måte å bli kjent med nye turområder på. 

Bli med i gjengen
Et medlemskap i DNT varer lenge og kan brukes så mye man vil. I tillegg til flotte naturopplevelser gir medlemskapet rabatt på overnatting på DNTs hytter, mulighet for å være med på turer, kurs og andre aktiviteter, samt en rekke andre fordeler og rabatter.

Medlemskapet gir en flott innfallsport til et aktivt og helsefremmende friluftsliv. 

Det fineste med denne julegaven er kanskje likevel at du er med og støtter oss slik at vi kan opprettholde vårt tilrettelagte tilbud med innbydende hytter, kvisting og merking av løypenett samt arrangement som gjør at stadig flere kan oppleve naturen vår.

Her kan du kjøpe gavemedlemskap.

Foto: Sindre Thoresen Lønnes

Friluftsopplevelser er miljøvennlige, varer lenge og gleder både mottaker og giver. Vi ønsker dere ei fin adventstid, og håper dere skaper rom for avslappende turer i frisk luft også i desember. 

Skrevet av Elin Beate Johannessen 29. november 2017