Gråtådalstua venter

Fellestur

Fra dato
4. august 2018 kl. 10:00
Til dato
5. august 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Arrangører
Beiarn Turlag, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT18-BT-06
Dette arrangementet er over!

Bli med på en tur som gir helse og rekreasjon til langt utover høsten!

Om turen:
Turen starter lørdag, med oppmøte kl 10.00 ved Stormyrhals. Herfra går turen mot Storskaret, hvor vi vil få oppleve verdens fineste utsikt. 

På ettermiddagen håper vi på godt vær sånn at vi kan sitte ute på platten, og nyte felles middag. 

De som ønsker det, kan gå videre innover mot Lahko nasjonalpark på søndag, eller følge med ned igjen til bilene.

Nærmere informasjon om turen fås hos turleder. Påmelding innen 1. august enten på nett eller direkte til turleder. Maks 12 deltakere. Turavgiften dekker fellesmåltid, og overnatting betales av den enkelte. 

Om hytta:
Gråtådalstua er en bortgjemt perle mellom bre og fjell, innerst i i Gråtådalen i Beiarn. Hytta er et naturlig stoppested på turen mellom Beiarn og Glomfjord. Den er ei Saltdalshytte av meget god standard, som ble bygd i samarbeid med Statkraft som brukte den under kraftutbyggingen i Trollberget.

Gråtådalstua er ei av hyttene våre som kan skryte av gode dusjmuligheter, DAB-radio og solcellestrøm. En moderne perle i et bortgjemt ferieparadis.

Om nærområdet:
Oppe på toppene av Svartoksene er det som å stå på et utkikkstårn, og du kan oppleve å få se elg på sommerbeite på dalens nordvestside. Landskapet er barskt. Vinden kan tidvis være voldsom i områdene mellom fjelltoppene.

Både på turen opp og når du er vel fremme ved hytta har du et praktfullt skue mot Simlebreen og alle dens utløpere på motsatt side av Gråtådalen. Langs den lange ryggen mellom Gråtådalen og Beiardalen i øst står de fleste av Beiarns høyeste topper oppmarsjert i rekke og rad med Skelåtind (1637 moh.) som en klar høydevinner i sør på grensa mot Meløy. 

Dette er et paradis for den toppfrelste! 

Områdene rundt indre og nedre Svartoksene er spesielt frodige og anbefales til floraturer. Blant annet kan du finne mariasko her, og etter hvert som du nærmer deg snaufjellet blir ballblom og storstorknebb byttet ut med reinrose, mose og lav.

Dette er kontrastenes landskap. Mens høyfjellets karrige natur preger fjellet på begge sider av dalen, slynger Gråtåga seg bedagelig langs den frodige dalbotnen. 

Kontaktinformasjon:

  • Stein Ove Johannessen
  • Tlf. 91622009

Turleder:

  • Stein Ove Johannessen