Børvasstindan Classic

Fellestur

Dato
7. juli 2018 kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjellturløp, Falkflågdalen, Børvasstindan
Arrangører
DNT Fjellsport Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT18-F-13
Dette arrangementet er over!

Nord-Norges råeste fjellturløp, i spektakulære omgivelser opp Åselidalen og ned Falkflågdalen! Tar du utfordringa?

Løpet er ca. 30 km langt og har start ved inngangen av Åselidalen, ca 80 moh. Derfra går det opp hele Åselidalen, og videre innover til ca 550 moh før man løper ned til ned til Store Sandvatn (407 moh). Herfra starter den tunge oppstigningen til Indre Sandvasstinden (1073 moh) før man fortsetter videre ned hele Falkflågdalen med målgang er i Sandvika, ved parkeringsplass til Valnesvannet (121 moh). Vi møtes kl 9.00 lørdags morgen, og startskuddet går kl 10.00. 

Krav til deltagerne

Selv om det blir et løp med tidtakningssystem er det viktig for oss å påpeke at dette er et fjellturløp som kan nytes av alle som ønsker en litt krevende turopplevelse. Det er ikke krav til at man må være ekstremt trent for å være med. Vi sier at deltakerne bør kunne gjennomføre turen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. Vinnertiden i fjor ble imponerende 3 timer og 13 minutter. Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 

Dette er både en storslått naturopplevelse og en fysisk utfordring, og vi håper du blir med oss 7. juli! 

 

Påmelding og venteliste

Det er stor interesse og pågang på plassene på løpet, så har du meldt deg på, men likevel ikke kan delta så setter vi pris på en tilbakemelding på det så raskt som mulig slik at noen andre kan overta plassen din. Det blir mulighet for å sette seg på venteliste når alle 250 plassene er utsolgt, og vi rykker opp de som står øverst på lista ved avmelding. Ved avmelding vil deltageren få refundert 90 % av deltageravgiften fram til 3. juni, og fra 3. juni fram til 3. juli vil man få tilbake 50 % av deltageravgifta ved avmelding. Etter dette er det ingen refusjon. 

 

Halv pris på deltagelse

Er du medlem i DNT får du halv pris på deltageravgiften, og kan i tillegg nyte godt av andre medlemsfordeler resten av 2018. Blant annet kan vi nevne gratis deltagelse på alle våre dagsturer og rabattert pris på andre turer, halv pris på overnatting på alle våre 14 hytter, rabatt hos Sport Norge på Koch og gode priser på kart i vår lille turbutikk i Sandgata 3. Har du lyst til å bli medlem? Klikke her for mer info og innmeldingsskjema!

 

Info-ark til deltagerne på Børvasstindan Classic 2018.

 

 

Kontaktinformasjon:

  • Eirik Alst
  • Tlf. 908 54 928