Vinterturledersamling

Fellestur

Fra dato
19. januar kl. 17:00
Til dato
21. januar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turledersamling, Vinterturledersamling
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hei alle turledere – erfarne og aspirerende.

Det er en stund siden vi har hatt samling for turledere ute i fjellet, så vi ønsker nå å få til en samling i forkant av kommende vintersesong i jubileumsårets ånd. Vi ønsker å få dere med på en samling fordi vi tror det er viktig og positivt at turledere har et samlingspunkt fra tid til annen der vi trimmer kompetansen og tar vare på det sosiale elementet mellom turledere. Ikke minst ønsker vi også å benytte anledningen til å få med nye «wannabees» turledere til å bli kjent med de erfarne og bli inspirert til kanskje å ta videre utdanning fram mot vinterturledelse.

Samlingen kan altså ses på som en god smakebit for de som vurderer å lede turer i vinterfjellet. For de erfarne er det viktig at vi vedlikeholder gruppetilhørigheten og trimmer våre kunnskaper. Alle har vi vel opplevd situasjoner på fellestur i fjellet som har vært utfordrende eller som vi kunne gjort annerledes. Den type kunnskap er kjempeviktig å bringe inn i gruppa og gjerne ta en diskusjon på hva som er beste praksis på fellesturene i vinterfjellet. Det er vel ingen av oss som kan si at vi er utlært eller ikke trenger påfyll.

Som seg hør og bør skal vi også pleie det sosiale med god fellesmat og tilbehør på både Tverrbrennstua fredag kveld og på Arctic Cabins lørdag kveld med sauna og festaften.


På samlinga ønsker vi å dele erfaringer og gjennomgå praksis innen klassiske tema som:
• Praktisk orientering og turledelse
• Ulykkeshåndtering (inkl nedkjøling/forfrysning)
• Skredproblematikk
• Risikovurdering


Mer detaljert program og opplegg for transport vil følge tidlig i januar til de som har meldt seg på.
Vi kommer også til å legge opp til at de som melder seg på bidrar til å fokusere programmet på de temaene som det føles mest behov for. Dette kommer vi tilbake på.


Samlingens størrelse avgrenses av kapasiteten på Tverrbrennstua, så det bør bli plass til alle. Vi forventer at de som melder seg på er aktive eller ønsker å bli aktive turledere i BOT/DNT. Vi vil invitere vinterturledere fra tilgrensende foreninger (Sulis, Rana …) for å øke erfaringsutvekslingen.


Vi kommer tilbake til eventuell egenandel for turledere i BOT, men vi har tro på at foreningen vil dekke det vesentligste av utgiftene til våre turledere, mens eksterne deltakere utenfor BOT må påregne ca. 2.000 i egenandel.

Tidlig påmeldingsfrist 15. desember for å kartlegge interessen for en slik samling i forkant av detaljplanleggingen. For ytterligere spørsmål i forkant av påmeldingsfristen, kontakt

Eirik Alst på mob 90854928, messenger, eller alste@hotmail.com
Øystein Rushfeldt på mob 95009621, messenger, eller oystein@nussir.no

Vinterturledersamling

Hei alle turledere – erfarne og aspirerende. Det er en stund siden vi har hatt samling for turledere ute i fjellet, så vi ønsker nå å få til en samling ...

Kontaktinformasjon:

  • Eirik Alst
  • Tlf. 908 54 928

Turledere:

  • Eirik Alst
  • Øystein Rushfeldt