Børvasstindan Classic 2017

Arrangement

Dato
1. juli kl. 08:00 - 18:00
Vanskelighetsgrad
Svært krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, , Børvasstindan, Classic, Fjellturløp, Åselidalen, Falkflågdalen
Arrangør
DNT Fjellsport Bodø
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Turkode
BOT17-F-14
Dette arrangementet er over!

Ingen ledige plasser igjen.

 

Fjellturløpet går i vidunderlig vakre Åseli- og Falkflågdalen som er dalene gjennom – og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett over fjorden for Bodø. 

Løpet er ca. 30 km langt og har start ved inngangen av Åselidalen, ca 80 moh. Alle deltagerne møtes på parkeringsplassen kl 8.00, og her vil det bli kartgjennomgang og informasjon før starten går kl 9.00. Fra parkeringsplassen går løpet opp hele Åselidalen, langs en foss, og videre innover til ca 550 moh før man løper ned til ned stikryss før Lurfjellhytta og derfra til Store Sandvatn (407 moh). Herfra starter den tunge oppstigningen til Indre Sandvasstinden (1073 moh) før man fortsetter videre ned hele Falkflågdalen hvor målgang er i Sandvika, ved parkeringsplass til Valnesvannet (121 moh). Eneste avstikker fra T-merket sti er opp til toppen av Indre Sandvasstinden.

Det åpnes for påmelding av inntil 200 deltakere 1. mai og løpet vil også i år arrangeres med tidtakningssystem. Selv om det blir et løp med tidtakningssystem er det viktig for oss å påpeke at dette er et fjellturløp som kan nytes av alle som ønsker en litt krevende turopplevelse. Det er ikke krav til at man må være ekstremt trent for å være med. Vi sier at deltakerne bør kunne gjennomføre turen på 8 timer. Dette tilsvarer rask gange med litt lett jogg i noen enklere partier, uten noen lengre pauser. Vinnertiden i fjor ble rett i underkant av 4 timer. Lett jogg og gåing i de bratteste bakkene gir normalt en tid på 5,5-6 timer. 

Påmeldingsfrist er tirsdag 27. juni eller når de 200 tilgjengelige plassene er utsolgt. Det vil i år ikke være mulig å melde seg på etter påmeldingsfristens utløp. 

Medlemmer av BOT/DNT gis halv pris på deltagelse på løpet! Er du ikke medlem enda? Klikk her for å finne mer info, og komme til innmeldingssiden. Som medlem får du blant annet:

- Rabatterte priser på alle BOTs turer og arrangementer

- Halv pris på overnatting på BOTs hytter, og medlemspris på alle DNTs over 500 hytter i hele Norge

- Mulighet for å kjøpe DNT-nøkkelen, som gir deg tilgang til hytter over hele Norge

- 15 % rabatt når du handler hos Intersport i Bodø

- enda flere fordeler som du kan finne oversikt over her!

 

Sikkerheten står sentralt. Et slikt arrangement krever et nogenlunde OK vær.

Børvasstindan Classic 2017

Ingen ledige plasser igjen.   Fjellturløpet går i vidunderlig vakre Åseli- og Falkflågdalen som er dalene gjennom – og på siden av de kjente og spektakulære Børvasstindene rett over fjorden ...