Tåkeheimen (1073 moh) - på ski over Svartisen ****

Fellestur

Fra dato
27. mai 2016
Til dato
29. mai 2016
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Bretur, Helgetur, Hyttetur, Skitur, Turkatalogen2016
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turområde
Nord-Norge, Saltfjellet og Svartisen
Turkode
BOT16-TK-22
Dette arrangementet er over!
Vårskitur til Tåkeheimen som er kåret til den mest utilgjengelig hytta i Norge.

Tåkeheimen er kåret til Norges mest utilgjengelige hytte, og nå har du muligheten til å oppleve hytta i vårens lyse netter. Turen opp til hytta, som ligger på 1073 moh, går over Svartisen på ski, en opplevelse i seg selv! På lørdag er det mulighet for å bestige Helgelandsbukken, på 1454 moh, eller ta en skitur over isen fram til Snøtind på 1594 moh. Denne vårskituren er krevende, så du bør ha en del ski- og turerfaring.

 

Det vil bli avtalt samkjøring fra Bodø med turdeltakerne, alternativt direkte oppmøte ved avkjørsel fra fylkesvei 17 ved Fykanvannet kl 18.00. Kjøring opp anleggsveien til Holmvassdemningen. På ski derfra slakt oppover til 1302-høgda. Derfra flatt parti over isen fram til Tåkeheimen på 1073moh (turen tar ca. 5 timer). Etter ankomst til hytta fredags kveld, fyrer vi i ovnen, lager god mat og blir bedre kjent, før vi lørdag bruker dagen til skitur i området. Søndag går vi samme vei ned til bilene igjen, over isen til Holmvassdemningen, og retur til Bodø. 

Det settes et tak på maksimalt 12 deltagere, og medlemmer av DNT vil bli prioritert. Turlederne forbeholder seg retten til å sette sammen gruppa ut fra ønske om geografisk spredning, og det er dermed ikke førstemann til mølla ved påmelding. Turleder vil ta kontakt med de som får plass på turen i god tid før den avvikles.

Turledere: Bjørnar Nystrand 970 92 736 og Emil Myreng Jensen 995 18 736.

 

 

 

 

 

Kontaktinformasjon:

  • Bodø og Omegns Turistforening
  • Tlf. 75521413
  • E-post: post@bot.no