Værøy med overnatting

Fellestur

Fra dato
28. juni kl. 05:30
Til dato
30. juni kl. 23:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Værøy, Overnattingstur, Lofoten, Seniortur, Seniorgruppabot, Turkatalog2022_Seniortur
Arrangører
Seniorgruppa BOT, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT-22-S-22
Dette arrangementet har allerede startet!

Opplev tørrfiskøya ytterst i Lofoten med spektakulære fjell og hvite strender.

Ta med sykkelen og møt på fergekaia kl 0545 tirsdag 28.juni. Manglende søvn kan du ta på ferga som går innom Moskenes før Værøy.

 

Etter at vi er installert på Fiskarheimen tar vi en sykkeltur rundt hele havna fra Røssnesvågen ut til Kvalnes - 5 km - og går videre ut til fyrlykta på Kvalnesodden. Blir det tid til det, tar vi også en sykkeltur innover Marka og besøker Sørlandshagen. Fellesmiddag på Fiskarheimen.

 

Onsdag blir det sykkeltur til Nordland og Nordlandshagen – ca 8 km. Videre derfra fottur - 7 km - til det sagnomsuste nedlagte fiskeværet Måstad. Retur samme vei, og middag på restaurant på kvelden som betales av hver enkelt.

 

Torsdag blir det kort sykkeltur innover Marka 3 km - og fottur opp til Håheia 438 moh og ca 3 km med fantastisk utsikt over øya, og mot Røst, Mosken og Lofotodden. For de som ønsker det blir det 2 km tur videre til fjelltoppen Hornet 346 moh og 1 km videre til Gjerheia 379 moh. Turen mellom disse toppene er ganske flatt, men noe luftig.

 

Alle avstander på denne turen er en vei og så må vi tilbake, men fra Gjerheia går vi ikke tilbake til Håheia, men en raskere vei ned.

 

Overnatting på Fiskarheimen kr 700,- for enkeltrom og kr 900,- for dobbeltrom (pr døgn)- uten frokost, og betales av hver enkelt. Tørrmat ordner hver enkelt med. Butikken på Værøy har godt utvalg. Middag tirsdag lager vi på Fiskarheimen og dette spleiser vi på. Torsdag satser vi på å spise på ferga. Pr dags dato reiser passasjerer uten bil gratis. Retur fra Værøy med ferge kl 2045.

Åpen påmelding på bot.no innen fredag 24. juni. Turavgift betales ved påmelding. Kr 150,- for medlemmer og kr 300,- for ikke medlemmer.

Turledere: Bjørnar Nystrand, 970 92 736 og Ninni Juliussen, 952 21 802

Kontaktinformasjon:

  • Bjørnar Nystrand
  • Tlf. 970 92 736

Turledere:

  • Bjørnar Nystrand
  • Ninni Juliussen