PÅ SKI OVER SVARTISEN: TÅKEHEIMEN OG SNØTIND

Fellestur

Fra dato
20. mai kl. 14:00
Til dato
22. mai kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Svartisen, Snøtind, #Tåkeheimen, #Fellestur,
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT-22-TK-22

Tåkeheimen er kåret til Norges mest utilgjengelige hytte i turistforeningen. Turen til hytta, som ligger på 1073 moh, går over Svartisen på ski og er en opplevelse i seg selv!

Fredag samordner vi kjøring fra Bodø ca. 14.00 eller oppmøte ved avkjørsel fra fylkesvei 17 ved Fykanvannet kl. 16.00. Kjøring opp til avkjørsel til Holmvassdemningen. På ski derfra oppover til Holmvassdemningen og videre opp på isen. Stigning videre fram til 1302-høgda. Derfra flatt parti over isen fram til Tåkeheimen på 1073 moh skituren er på ca. 16km. og tar ca. 6-7 timer. Det kan være en fordel med fulladet kamera, for når midtnattsola treffer Svartisen så vil du oppleve noen magiske øyeblikk.

Lørdag blir det skitur over isen fram til Snøtinden 1594 moh. som er Svartisens høyeste punkt. Turen er på ca. 20km t/r og tar ca. 6-7 timer. Vel tilbake til Tåkeheimen så blir det å tilberede en bedre fellesmiddag.

Søndag retur over isen til Holmvassdemningen og bilene.

Denne vårskituren er krevende og været kan skifte raskt oppe på isen, så du bør ha en del ski- og turerfaring. Deltakerne må ha fjellski helst med stålkant, god fysisk form, gode skiferdigheter og erfaring fra skiturer i fjellet med sekk.

Gi beskjed om eventuelle matallergier eller annet som turlederne bør vite.

Mat: Fellesmåltid på lørdagskvelden ordnes av turlederen. Ut over middagen på lørdagen må hver enkelt deltaker ta med tørrmat og drikke, for to dager, etter behov.

NB! Denne turen er forbeholdt DNT medlemmer, men melder du deg inn kan du melde deg på turen og ellers nyte alt av gode turtilbud som DNT har. Meld deg inn her: https://www.dnt.no/medlem/blimedlem/

Priser: Turavgift kr 150 for medlemmer. Felleskjøring fordrer at hver enkelt tar oppgjøret med sjåfør. Ut over dette er det kr 200 for medlemmer ved overnatting på hytta.

Ta kontakt med turlederne hvis dere lurer på noe angående turen.

Kontaktinformasjon:

  • Kai-Andre Blix
  • Tlf. 480 76 997

Turledere:

  • Kai-Andre Blix
  • Astrid Konstanse Teigland