Påskeskitur over Saltfjellet – 16-26 år

Fellestur

Fra dato
9. april kl. 13:00
Til dato
13. april kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Påskeskitur, #Saltfjellet
Arrangører
DNT ung Bodø, Bodø og Omegns Turistforening , DNT ung Troms , Troms Turlag
Turkode
BOT-22-U-13
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på påskeskitur over Saltfjellet!

Med oppstart fra Bodø flyplass tar vi sammen buss mot Saltfjellet, hvor vi skal gå en 5- dagers tur fra nord-vest mot sør-øst. Det blir en hytte-hytte-tur, og er en perfekt mulighet for å bli bedre på flerdagsturer i vinterfjellet. Vi tar oss god tid til pauser og lek underveis, og målet er å kose oss maks i påskesola! Turen avsluttes med felles transport tilbake til Bodø flyplass.

Oppmøtested: Bodø lufthavn

Avslutningsted: Bodø lufthavn

PROGRAM:

Dag 1: Bodø lufthavn - Tverrbrennstua

Vi møtes på flyplassen i Bodø senest klokka 13:45, og tar sammen buss til Reinhornheia tunnel.

Herifra beveger vi oss oppover mot Tverbrennstua, etter å ha fordelt fellesutsyr og mat. Vi er her godt utpå dagen, og tar oss god tid på vei opp til hytta, som er i underkant av 3 km fra veien. Vel fremme ved hytta bruker vi resten av kvelden på  å lage felles middag, og å bli kjent med hverandre. 

Dag 2: Tverrbrennstua - Bjøllåvasstua

Fra Tverbrennstua spenner vi på oss skiene og setter kursen sør-østover mot Bjøllåvasstua, som er målet for dagens etappe. Vel framme ved hytta lager vi felles middag, og bruker kvelden til hyttekos. 

Dag 3:  Bjøllåvasstua - Saltfjellstua

Fra Bjøllåvasstua skal vi i dag fortsette sørover mot Saltfjellstua, som er målet for dagens etappe.  På veien vil vi passere Midtistua, og i tillegg en av flere små steinstuer langs den gamle telegrafruta. Dette er en en nokså lang dagsetappe, men vi tar det  rolig, og bruker dagen. Vi lager felles middag vel fremme på hytta, og nyter påskeferien på fjellet! 

Dag 4: Saltfjellstua - Lønsstua

Fra Saltfjellstua setter vi kursen i østlig retning, med Lønsstua som mål for dagens etappe. Her  skal vi tilbringe den siste kvelden. Hytta ligger i nær togstasjonen, slik at hjemreise på dag 5 blir behagelig, og uten tidspress. Vi starter dagens ettappe med  å gå et stykke norover, før vi tar av mot øst, ned mot lønnsdal. Også i dag er det en grei dagsetappe, så vel fremme ved hytta blir det laget felles middag. Dette blir siste kveld og vi legger opp til ekstra mye kos!

Dag 5:  Lønnsstua - Bodø lufthavn

Fra Lønsstua pakker vi sammen, vasker oss ut av hytta, og går de siste meterne til Lønsdal stasjon. Herifra tar vi samlet tog og buss tilbake til Bodø lufthavn, med beregnet ankomst  på flyplassen ca. klokka 18:00. Her takker vi for turen, og ønsker alle vel hjem. 

Det er lagt opp til varierende lengde på dagsetappene på denne turen. Vi vet ikke på forhånd  hvordan føret blir, og vi har derfor beregnet god tid, slik at vi ved behov har en dag til å kunne hente oss inn.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Påmelding: Alle må melde seg på innen 31. mars. Vi har ikke anledning til å ta med deltakere som ikke er påmeldt. 

Pris: 1500,- for medlemmer og 2400,- for ikke-medlemmer. Dette dekker mat for hele turen med alle måltider, overnatting på alle hyttene, samt snacks og reisekostnader i forbindelse med fellestransport til og fra Bodø Stasjon (buss og tog).

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Deltakerne ordner selv ekstra snacks og drikke dersom de ønsker det.

Gradering av turen: lengde rød/krevende
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart. På turen vil det være fokus på å lære å ferdes i vinterfjellet, og målet er at man skal oppleve mestringsglede og få utvidet kunnskap om vinterturer i fjellet.   

Utstyr:
Personlig utstyr: Alle deltakere må ha fjellski med stålkanter,fjellskisko, feller, skismøring og  staver med stor trinse.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter. Vi kontakter alle deltakere i forkant av turen for å forsikre oss om at alle har nødvendig utstyr, og er klare for fem supre dager på Saltfjellet. Det vil også bli sendt ut spesifik pakkeliste til alle deltakere på epost i forkant av turen.

Spørsmål? Ta kontakt med turlederne:

Benedicte Sivertsen: benedicte.sivertsen@dnt.no, 413 41 949

Martin Michalsen: michalsen.student@gmail.com , 947 83 767

Dette blir tidenes påskeskitur, ta med deg en venn og bli med. Vi gleder oss!

Kontaktinformasjon:

  • Benedicte Sivertsen
  • Tlf. 413 41 949

Turledere:

  • Martin Michalsen
  • Benedicte Havn Sivertsen