Avlyst Randonee nybegynnertur på Saltfjellet

Fellestur

Fra dato
21. januar kl. 16:30
Til dato
23. januar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, #Dntfjellsportbodø, #Saltfjellet, Randone, Helgetur
Arrangører
DNT Fjellsport Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT-22-F-02
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Dette er en tur forbeholdt de som ikke har prøvd randonee før og ønsker å utforske mer i litt trygge omgivelser og ha det gøy.

Utgangspunktet for helgen blir Lønsstua hvor vi har basecamp.

Fredag kjører vi samlet fra Bodø 17:00 fra Shell Mørkved og ankommer Lønsdalsstua ca. 19.00. Fredagskvelden går med til å bli bedre kjent og prate litt om turene vi skal på .

Lørdag etter frokost kjører vi opp til Semska og Sørfjellet hvor vi tester forholdene. Her vil det bli satt opp telt for å varme oss og felles lunsj. Etter en lang dag på fjellet blir det godt å komme til Lønsstua med fyr i peisen og fellesmiddag og VM i Yatzy.

Søndag starter vi kl. 09 og kjører opp til Semska og da går opp til Semskfjellet 1531 moh. og ca. 10 km å gå opp, men det blir en herlig tur ned igjen.

*Det vil på turen satt søkelys på sikkerhet og tursituasjoner der problemstillinger kan oppstå på det å ferdes og oppholde seg i et mulig skredfarlig terreng.

Vi regner med å være tilbake i Bodø rundt 18:00 tiden søndag kveld.

Alle deltakere må stille med:

·      Spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet, NB! Må ordnes av hver enket før turen. Det er mulig å leie skredpakke av BOT for 100,- og det må hentes på kontoret i Sjøgata 27, 2.etasje før turen).

·      Randonee utstyr: Randoski, staver, feller, hjelm og skibriller

Det kan være veldig kaldt på Saltfjellet på denne tiden, så vi forventer at deltakerne har gode vinterklær som er vindtette og varme. Ta heller med for mye en for lite.

Ta gjerne utgangspunkt i pakkelisten til DNT for vinterfjellet. Den finner du her: https://www.dnt.no/artikler/turtips/7098-pakkeliste-for-vinterturen/

Mat: Fellesmåltid på kvelden spleises på av turdeltakerne. Turledene handler inn. Ut over middagen på lørdag, må hver enkelt deltaker ta med tørrmat og drikke etter behov. Gjerne også varm drikke på termos.

Gi beskjed om eventuelle matallergier eller annet som turlederne bør vite til fellesmiddag.

Pris: Deltakeravgift, bensin (1kr per kilometer) og felles mat.

Kontaktinformasjon:

  • Kai-Andre Blix
  • Tlf. 480 76 997

Turledere:

  • Kai-Andre Blix
  • Aina Bye