Overnattingstur til Hamarøy og topptur til spektakulære Hamarøyskaftet

Fellestur

Fra dato
25. juni kl. 11:00
Til dato
27. juni kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Klatretur, #Telttur, #Topptur, #Overnattingstur, #Hamarøyskaftet, #Drømmetur
Arrangører
DNT ung Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT21-U-15

Den siste helga i juni tar Håvard og Kaia ved DNT ung Bodø med seg 6 deltakere med til vakre Hamarøy!

Det blir en tur med to overnattinger i telt hvor vi bestiger flotte Hamarøyskaftet på lørdagen. Fredag 25. juni tar vi hurtigbåten fra Bodø kl. 18:00 til Skutvik. Derifra ordner vi skyss til Ness Camping (ca. 5km fra Skutvik hurtigbåtkai) og lager en god middag mens vi blir bedre kjent. Lørdag 26. juni står vi opp og får i oss en god frokost, samt pakker med oss niste. Guider fra Nordland Turselskap kommer til å møte oss på campen og bistå med transport bortover til Hamarøyskaftet.

Vi kommer til å bli delt opp i to taulag. 1 turleder og 3 deltakere i hver gruppe.

Hamarøyskaftet (613 moh):

For å komme til topps trengs det sikring med tau og du må trives med litt luftig klatring. Det er store, gode hyller for å hvile og nyte utsikten på underveis. På toppen venter utsikt over Vestfjorden og Lofotveggen. Man trenger ikke klatreerfaring for å gå på Hamarøyskaftet. Det er en tur som skal gå fint dersom du har vanlig turkondis og er turvant. Ved å stole på deg selv, tauet og guiden kommer du deg til toppen. Men det er sikkert ikke dumt å ha klatret litt fra før av ei heller ha Før klatringen begynner er det en lett fottur på en knapp time. Den turen innebærer 200 høydemeter og 1,5 km å gå. På toppen har du utsikt 360 grader. På veien ned fra Hamarøyskaftet venter 5 artige rappeller.

Nivå: middels Ganske luftig, både klatring og rappellering. Varighet: 6-8 timer. (vi har ikke dårlig tid og skal kose oss underveis!)

Nordland Turselskap stiller med alt nødvendig utstyr: tau, sikringer, klatreseler og hjelm. Pakkeliste blir tilsendt deltakerne i god tid før turen. Påmelding via billettlenke.

Turen tilbys til medlemmer av DNT.

Mangler du turutstyr? Sjekk gjerne ut Skattkammeret på Mørkved eller BUA i Bodø sentrum for lån av utstyr. Dersom du har noen spørsmål ta kontakt med turlederne: Kaia (95861443) og Håvard (46949039)

Kontaktinformasjon:

  • Håvard Mikalsen
  • Tlf. 46949039

Turledere:

  • Kaia Haug Krogstad
  • Håvard Mikalsen