På ski over Svartisen: Tåkeheimen og Snøtinden

Fellestur

Fra dato
21. mai kl. 15:30
Til dato
23. mai kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, #Topptur, #Svartisen, #Fjellskitur, #Tåkeheimen, #Snøtinden
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-TK-17

Tåkeheimen er kåret til Norges mest utilgjengelige hytte i turistforeningen. Turen til hytta, som ligger på 1073 moh, går over Svartisen på ski og er en opplevelse i seg selv!

Lørdagens tur til Snøtinden som er Svartisens høyeste topp på 1594 moh. er en kjempefin tur på Svartisen. Får vi værgudene med oss, blir dette en uforglemmelig tur.

Fredag samordner vi kjøring fra Bodø ca. 15.30 eller oppmøte ved avkjørsel fra fylkesvei 17 ved Fykanvannet kl. 17.30. Kjøring opp til avkjørsel til Holmvassdemningen. På ski derfra oppover til Holmvassdemningen og videre opp på isen. Stigning videre fram til 1302-høgda. Derfra flatt parti over isen fram til Tåkeheimen på 1073 moh (skituren tar ca. 6-7 timer). Det kan være en fordel med fulladet kamera, for når midtnattsola treffer Svartisen så vil du oppleve noen magiske øyeblikk.

Lørdag blir det skitur over isen fram til Snøtinden 1594 moh. som er Svartisens høyeste punkt. Turen er på ca. 20km t/r. Vel tilbake til Tåkeheimen så vil turlederne tilberede en bedre fellesmiddag.

Søndag retur over isen til Holmvassdemningen og bilene.

Denne vårskituren er krevende og været kan skifte raskt oppe på isen, så du bør ha en del ski- og turerfaring. Deltakerne må ha fjellski helst med stålkant, god fysisk form, gode skiferdigheter og erfaring fra skiturer i fjellet med sekk.

Gi beskjed om eventuelle matallergier eller annet som turlederne bør vite.

Mat: Fellesmåltid på lørdagskvelden ordnes av turlederne og kostnad deles på alle turdeltakerne. Ut over middagen på lørdagen må hver enkelt deltaker ta med tørrmat og drikke, for to dager, etter behov.

Priser: På grunn av smittesituasjone og coronarestriksjone vurderer vi fra uke til uke om det er forsvarlig å gjennomføre fellesturene. Det blir derfor ikke betaling ved påmelding. Hvis turen gjennomføres vil vi sende faktura til deltakerene i etterkant av turen. 

Priser: Turavgift kr 150 for medlemmer/ kr 300 for ikke-medlemmer. Felleskjøring fordrer at hver enkelt tar oppgjøret med sjåfør. Ut over dette er det kr 200 for medlemmer og kr 400 per døgn for ikke-medlemmer ved overnatting på hytta.

Ta kontakt med turlederne hvis dere lurer på noe angående turen

Kontaktinformasjon:

  • Kai Andre Blix
  • Tlf. 48076997

Turledere:

  • Ann Elisabeth Szell
  • Kai-Andre Blix