Avlyst Semska - Lønstinden - Midtistua

Fellestur

Fra dato
24. april kl. 07:00
Til dato
25. april kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, #Vårtur, #Steindalen, #Semska, #Lønstinden, #Fjellskitur, #Saltfjellet
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT21-TK-14
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på en kjempeflott vårtur med innlagt topptur på Lønstinden med utsiktsgaranti!

Midtistua er den gamle telegrafstue nr. 3. og den ligger vel 700 moh. Den er ved siden av Krukkistua, den eneste gjenstående av de gamle telegrafstuene på fjellstrekningen mellom Bjøllånes i Rana og Berghulnes/Russånes i Saltdal. Turen er på totalt ca. 51km.

Vi samordner og kjører privatbiler fra Bodø ca. kl.07 lørdag morgen og ankommer Semska ca. kl. 09 hvor vi tar en matbit og litt informasjon før anmarsj.

Fra Semska, gjennom Namnlausdalen og opp til Lønstinden er det ca. 800 høydemeter og 13 km. Det er forholdsvis en jevn stigning hele veien til vi nærmer oss toppen hvor det er litt brattere. På toppen har vi en fantastisk utsikt over hele Saltfjellet. Etter en lengre lunsj på toppen er det en behagelig tur ned til Namnlausdalen, gjennom Raudiskaret og ned til Midtistua på 14 km.

Søndag starter vi rundt kl. 09 og går i retning Steindalen og går over Lønstindvatnet hvor vi tar en lunsj etter ca. 10 km. Videre går vi mellom Lønstinden og Sørfjellet og kommer ned i Namlausdalen igjen og bare nyter nedfarten til Semska. Total dagsetappe på 24 km.

Det er en forutsetning med bra føre og værforhold for å gå opp på Lønstinden!

Deltakerne må ha fjellski helst med stålkant, god fysisk form, gode skiferdigheter og erfaring fra skiturer i fjellet med sekk.

Gi beskjed om eventuelle matallergier eller annet som turlederne bør vite til fellesmiddag.

Mat:  Fellesmåltid på kvelden ordnes av turlederne og kostnad deles på alle turdeltakerne. Ut over middagen på må hver enkelt deltaker ta med tørrmat og drikke etter behov.

Priser: På grunn av smittesituasjone og coronarestriksjone vurderer vi fra uke til uke om det er forsvarlig å gjennomføre fellesturene. Det blir derfor ikke betaling ved påmelding. Hvis turen gjennomføres vil vi sende faktura til deltakerene i etterkant av turen. 

Turavgift kr 100 for medlemmer/ kr 200 for ikke-medlemmer. Felleskjøring fordrer at hver enkelt tar oppgjøret med sjåfør. Ut over dette er det kr 200 for medlemmer og kr 400 per døgn for ikke-medlemmer ved overnatting på hytta.

Ta kontakt med turleder for spørsmål. 

NB: Husk å trykk på bekreft påmelding, og sjekk at du har fått en epost etter at du har meldt deg på. 

Kontaktinformasjon:

  • Kai Andre Blix
  • Tlf. 48076997

Turledere:

  • Kai-Andre Blix
  • Wiktor Berg