Avlyst Tverrbrennstua - Bjellåvasstua - Lønsdal

Fellestur

Fra dato
12. mars kl. 16:00
Til dato
14. mars kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-TK-09
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Årsaken er koronasituasjonen.

Fantastisk vintertur på Saltfjellet, med overnatting på BOTs trivelige hytter. 

Dette er en klassisk vinterfjelltur på totalt ca 50 km, som byr på stor variasjon i landskapsformer i høyfjellet. Store deler av turen går i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark.

Oppmøte fredag kl 16.00 på Bodø Sentrumsterminal (buss). Bussen kjører fra Bodø kl 16.20 (rute 300), og ankomst p-plassen på Beiarfjellet er ca kl 18.25. Herfra går vi inn til Tverrbrennstua (ca. 2km). Her blir vi bedre kjent og tar med oss noe lett å spise – gjerne ost/kjeks.

Lørdag går turen til Bjellåvasstua, som er ca. 21 km. Turen går over Gåsvatnan gjennom Gåsvassdalen og til Oksvatnet hvor vi tar en velfortjent lunsj. Videre går vi langs Gamdalsfjellet og ser etter hvert Steinskaret som er siste topp før en nedfart på 300 m til Bjellåvatnet hvor hytta ligger. Her vil turlederne forberede felles middag.

Etter en tidlig frokost søndag går turen over Bjellåvatnet og igjennom Stabbursdalen og Steindalen og ned til Lønsdal, ca. 26km. Her tar vi toget tilbake til Bodø. Togavgang kl. 15.51 eller 19.19. Sørgående tog mot Mo i Rana går kl. 19.18.

Det kreves fjellski og erfaring fra skiturer i fjellet med sekk. Gi beskjed om eventuelle matallergier eller annet som turlederne bør vite.

Mat: Fellesmåltid på lørdagskvelden ordnes av turlederne og kostnad deles på alle turdeltakerne. Ut over middagen på lørdagen må hver enkelt deltaker ta med tørrmat og drikke, for to dager, etter behov.

Priser: Turavgift kr 150 for medlemmer/ kr 300 for ikke-medlemmer. Felleskjøring fordrer at hver enkelt tar oppgjøret med sjåfør. Ut over dette er det kr 200 for medlemmer og kr 400 per døgn for ikke-medlemmer ved overnatting på hytta.

Ta kontakt med turleder for spørsmål. 

 

Kontaktinformasjon:

  • Kai Andre Blix
  • Tlf. 48076997

Turledere:

  • Ann Elisabeth Szell
  • Kai-Andre Blix