Høsttur bak Børvasstindene

Fellestur

Fra dato
21. august kl. 16:00
Til dato
23. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Overnattingstur, Hyttetilhyttetur, Fleredagerstur
Arrangør
Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-TK-26
Dette arrangementet er over!

Dette er en nydelig høsttur i noe av det fineste Bodø-området har å by på av turområder. Turen starter på Beiarfjellet, på Tverrbrennstua, og går videre til Lurfjellhytta, som ligger plassert bak Børvasstindane. Søndag rusler vi ned vakre Åselidalen og tar bussen hjem. 

Fredag: Buss fra Bodø kl 16.20 til Beiarfjellet, og det er ca 2 km å gå til hytta hvor vi overnatter. Regner med å være fremme ca. kl 19.00.

Lørdag: Vi går nordvestover ca 19 km til Lurfjellhytta. Gjennom Beiarskaret, langs Gjømmervatnet og videre passerer vi under Bodøs høyeste topp Lurfjelltind 1284 m. Muligheter til å få se både rein, hare, rype og elg. På denne etappen får du se Børvasstindene fra baksiden- et flott skue! Underveis tar vi 2 matpauser, og når vi er framme lager vi felles middag som turlederne handler inn til og alle spleiser på (ca 60-100 kr).

Søndag: Etter lang frokost, pakking og vasking går vi nordover gjennom vakre og ville Åselidalen til Åseli, ca. 13 km. Buss tilbake til Bodø ca. 16.20.

 

Økonomi   

Turavgift: medlemmer 150,- og ikkemedlemmer 300,-

Overnatting: medlemmer 400,-  og ikkemedlemmer 800,-

Buss ca. 250,-

 

Deltagerne må være turvant m sekk, og all mat må medbringes. Klær og sko etter vær og føre viktig, og husk lakenpose og eget putevar, evt fullt sengesett, hodelykt, thermos og tørrmat. 

 

Kart :    2029-ll Misvær og 2029-lll Saltstraumen .

 

Kontaktinformasjon:

  • Ann Elisabeth Szell
  • Tlf. 992 58 087

Turledere:

  • Knut Storteig
  • Ann Elisabeth Szell
  • John-Birger Sørli Holtmo