Gjennom Lahko nasjonalpark til Gråtådalsstua

Fellestur

Fra dato
3. oktober kl. 10:00
Til dato
4. oktober
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Nordland, Lahko, Meløy, Turkatalogen2020
Arrangører
Meløy Turlag, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-MT-10
Dette arrangementet er over!

Vandring gjennom deler av nydelige Lahko nasjonalpark, med mye av det nordnorske høyfjellet har å by på. Det kan nevnes ville daler, elver og fjellvann, høye tinder til alle kanter og utsikt til bre.

Turen starter ved Storglomvassdammen, og herfra følger vi T-merket sti frem til Kvitsteindalsgammen (ca 8 km). Herfra kan en velge hvilken dal en vil gå frem til Gråtådalstua hvor vi overnatter. Skaveldalen er kortest og brattest, Glomdalen er lengst, men flatere. Begge dalene er T-merket så det er lett å følge stia. Etter overnatting på Gråtådalstua kan en igjen velge hvilken dal en vil gå tilbake til parkeringen. På høsten kan en også gå den vakre Vegdalen tilbake til Kvitsteindalsgammen. Denne dalen er smalere og dermed rasutsatt til ut på sommeren, men om høsten når all snøen er borte er den trygg. Dette er en del av DNT ruta hvor en kan gå fra hytte til hytte på tvers av Norge og det er T-merket sti videre fra Gråtådalstua til Beiarstua.

For å komme seg til startpunktet ved Storglomvann følger en rv 17 til Fykanvatnet (fra Bodø er det ca 2 timer kjøring). Her tar en av mellom Fykantunellen og Svartistunellen, og følger fjellveien innover Fykandalen (opp gjennom anleggstunellene) til en kommer til Storglomvassdammen. Parkeringsplass på toppen, like ved siden av dammen.

 

Kontaktinformasjon:

  • Åge Magnussen
  • Tlf. 907 96 782

Turledere:

  • Åge Magnussen
  • Torunn Bjørnson