Sabotørruta

Fellestur

Dato
12. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Historisk, Nordnorge, Sabotørruta, Meløy, Turkatalog2020, Turkatalog2020_Historisktur
Arrangører
Meløy Turlag, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT20-MT-09
Dette arrangementet er over!

Historisk vandring i fotsporene til sabotørene under 2. verdenskrig som utførte Operasjon Muskedunder. Her får vi dype fjorder, frodige daler, karrig fjellandskap og spektakulær utsikt. Turen skulle opprinnelig gå søndag 6. september, men på grunn av dårlig væremelding er den flyttet til lørdag 12. september.

Turen starter ved Skibua i Bjerangsfjord. Herfra går vi først på traktorvei og så på sti innover dalen. Ved dalbunnen starter vi bratt oppstigning til fjellplatået vi skal vandre over. Etter oppstigningen svinger ruta seg mellom massive fjelltopper og rundt små fjellvann før vi omsider står på kanten av nedstigningen mot Fykan. Her får vi samme utsikten som sabotørene hadde når de planla å sprenge vitale deler av kraftstasjonen på Fykan. Ruta går videre ned og ender ved fylkesveien ved Fykanvatnet.

Denne turen starter i Bjerangsfjorden, og kommer man med bil nordfra følger man fv 17 til Halsa, deretter fv 452 til Bjerangsfjord. Ta av til høyre på grusvei før broa og følg grusveien til Skibua. Det er ca 180 km fra Bodø til Bjerangsfjord. 

 

Kontaktinformasjon:

  • Sverre Birkelund
  • Tlf. 986 17 466

Turleder:

  • Sverre Birkelund