Solvågtinden (1559 moh)

Fellestur

Dato
31. august 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
Saltdal Turlag, Bodø og Omegns Turistforening
Turområde
Saltfjellet og Svartisen (se kart)
Turkode
BOT19-ST-01
Dette arrangementet er over!

Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Salten, og du belønnes med en fantastisk utsikt dersom du bestiger den i godt vær. Toppen har ingen farlige partier, forutsatt at du ikke beveger deg nær stupene på selve tindens vestside.

Turen tar deg rett inn i Junkerdalen nasjonalpark, og er i alt ca. 18 km t/r. Stigning ca. 1.400 m til toppen, som ligger på 1.559 m.o.h.           Fellesturen med Saltdal turlag er derfor karakterisert som ekstra krevende ****. Det går vanligvis oppimot 8 timer fra start til alle er nede. Det er ingen spesielt fuktige partier på turen, fottøy velger man etter dagens vær. Vi tar værforbehold.

For å delta må du melde deg på på bot.no. Ikke-medlem betaler kr 100 i turavgift ved påmelding. 

Fellesturen starter fra Nordland Nasjonalparksenter på Storjord. Vær klar der kl 10.00. Derfra kjører vi samlet nordover en knapp kilometer til parkeringsplass sør for tidligere Polar Camping, langs gammel veg gjennom Junkerdalsura:  https://goo.gl/maps/tuqxyGXWzXU2 . Koordinater: nord 7411084.95, øst 517592.85.

Herfra følger vi en god kjerreveg østover opp gjennom furuskogen over Junkerdalsura. Fra turens traséen T-merket. Etter 1,5 km brekker vi av mot nordøst fra T-merket sti, skilt mot Solvågtind. Kort pause ved tregrensa, vi brekker på nytt mot nord-øst oppover snaufjellet mot Træktvatnet, som passeres på sørsiden. Nå er det ikke lenger noen tydelig sti i terrenget, men vi fortsetter oppstigningen i nordøstlig retning til det laveste punktet på ryggen mellom nordtoppen og sørtoppen. Etter en matpause ved et vatn på 1.290 meters høyde, fortsetter vi nord og øst for vatnet og følger ryggen (delvis sti) sørover mot tindens høyeste punkt 1559 moh. Fra vatnet er det en liten time opp til toppen. 500 m før toppen passerer vi et luftig parti - men vi holder godt øst for kanten og kan passere trygt. Fra toppen av Solvågtind får vi storslått utsikt, men husk å ikke gå frempå stupene.

NB! På vei ned kan det være vanskelig å finne punktet hvor stien knekker ned fra snaufjellet mot venstre ned i bjørkeskogen. Hvis man går for langt her, kommer man i ulendt skogsterreng. Link for kart og GPS-logg for traséen: https://www.alltrails.com/explore/recording/solvagtind

Solvågtinden (1559 moh)

Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Salten, og du belønnes med en fantastisk utsikt dersom du bestiger den i godt vær. Toppen har ingen farlige partier, forutsatt ...

Kontaktinformasjon:

  • Kjell Gunnar Skodvin
  • Tlf. 414 03 895

Turledere:

  • Sigrid Elise Lium
  • Kjell Gunnar Skodvin