Avlyst Ferskingkurs med overnatting

Kurs

Fra dato
4. oktober 2019 kl. 18:30
Til dato
6. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, , Ferskingkurs
Arrangør
DNT ung Troms
Turområde
Ytre Troms (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

 

--------- Avlyst -----------

DNT ung troms inviterer til Ferskingkurs med overnatting. Dette er en helg hvor du lærer alt du trenger å vite for å begynne å gå på tur selv. Blant temaer vi vil gjennomgå er hvordan blant annet hvordan å kle seg, tenne bål, lese kart og kunne finne fram dit man skal. Er du litt usikker på hvor man starter, hvor man burde gå og hva man kan gjøre på tur så er dette en perfekt mulighet til å få en innføring! Har du gått på tur sammen med andre før men ikke slev lagd bål, ikke tatt ansvaret for å ta med utstyret eller finne fram er dette en super introduksjon som vil gi deg alt du trenger. 

Kurset holder vi på Trollvassbu som er en veledig koselig hytte med kort og enkel anmarsj. Vi setter enten opp med felles buss eller felles kjøring så om du ikke har transportmiddel så ikke tenkt på det. Helgen blir 4-6 Oktober 

Aktiviteten passer for alle mellom 13 og 30 og du er ekstra velkommen hvis du ikke har vært ute så mye før. 

Praktisk informasjon som oppmøte sted og utstyr ol. kommer vi tilbake til, men vi sover inne på en hytte og skal ikke gå så langt så det er ikke mange krav til det. OG det utstyret du ikke har kan du låne på Turbo kommunens utlåningssentral. Takket være støtte fra offentlige midler og DNT så er aktiviteten gratis å delta på og vi dekker også middag til gruppen.

Plan for helgen:

Møtes fredag ettermiddag på turlagskontoret til DNT i Kirkegata 2 18:30 og går gjennom planen og hva man burde pakke med seg. Etter en times tid så avslutter vi og sover hjemme.

På lørdagen møtes vi på morgenen, pakker det siste utstyret og drar utover mot Trollvasbu. Enten kjører vi eller tar bussen. Etter en rolig gåtur på snau time er vi framme med hytta og øver på ting som kompass, utstyr og andre turferdigheter. På kvelden lager vi bål og for de som vil prøve seg er det mulig å overnatte ute. Det er også mulig å sove inn på Trollvassbu.

Søndagen starter med en en ekstra god frokost. Vi lærer litt mer før vi oppsumerer og drar ned tilbake til byen

 

---------English version -------------------

We are inviting to a weekend of learning how to go on trips by yourself. This course will among other things teach you how to dress, pack your bag, make fire, prepare food outdoor and read map. You are speacially invited if you haven't done any hiking before, but think it sounds pretty cool and want to learn how to do it. This is a very kind course where we focus on learning basic outdoors skill and enabling you to do your own trips later. Because of support from DNT it's free and we even cover dinner. The course will take place at one of our cabins. It's easy to get there by bus, or we will arrange driving together. Let ut know in yout answer or if you have any other question send us a message. And we promise, we're a lot better at teaching outdoor skills than writing english so no worries there. 

 

PS. Det koster bare 205 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mllom 19 og 26 år koster det 340 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av Troms Turlag og DNT ung Troms også selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Om vi får noen fine bilder fra turen kan det være vi har lyst til å bruke de i markedsføringssammenheng som publisering på våre nettsider, facebook etc. Om dere ikke ønsker at bilder av dere skal publiseres, vennligst gi beskjed om dette. 

Ferskingkurs med overnatting

  --------- Avlyst ----------- DNT ung troms inviterer til Ferskingkurs med overnatting. Dette er en helg hvor du lærer alt du trenger å vite for å begynne å gå på ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Torbjørn Birkenes