Basecamp Andørja

Fellestur

Fra dato
18. juli kl. 08:00
Til dato
21. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Basecamp, Lofoten, Bodø, Andørja
Arrangører
DNT Fjellsport Bodø, Bodø og Omegns Turistforening , Lofoten Turlag
Turkode
BOT19-F-14
Dette arrangementet er over!

18. – 21. juli inviterer DNT Fjellsport Lofoten og Bodø til basecamp i Straumbotn på Andørja. Vi planlegger å utforske flere av fjellene på øya og se om vi kan utvide turene via luftige rygger.

For å gå turene vi foreslår må du være i god form og ha erfaring og kompetanse til å ferdes og ivareta deg selv i eksponert terreng med klyving. Det legges ikke opp til klatring med tau.

Basecampen blir langs sjøen innerst i Straumbotn der det er fine teltplasser, tilgang til utedo og rennende vann. Vi møtes der i løpet av ettermiddag/kveld torsdag 18. juli. Om vær og forhold frister er det aktuelt med felles kveldstur i midnattssol torsdags kveld.

Området byr på mange muligheter. Vi deler oss i grupper og går forskjellige turer og møtes i leiren etterpå for sosial hygge. Vi har kort beskrevet noen av turene som er mulige. Overnatting i egne telt og alle besørger egen mat og drikke.

DNT Fjellsport stiller med ved, grillrist, lavvo og god stemning!

 

For ytterligere informasjon kontakt turlederne Ylva Asker 986 49 662 (Lofoten Turlag) og Ragnhild Fjørkenstad 469 69 523 (DNT fjellsport Bodø).

 

Turbeskrivelser alternativer

  1. Langlitinden (1276) med rygger ****

Gradering: Ekstra krevende.  Bratt, luftig og krever tørre forhold. Stigning til Langlitinden +1268m. Distanse 10,5 km. Vi utforsker ryggene i relasjon til toppen retning Vasskartinden eller Rundtinden, slik at turen vil bli betydelig mer krevende både mht lengde, stigning og eksponering.

  1. Kråktindan og Innertind (1008)***

Gradering: Krevende. Kan gåes i våte forhold. Stigning +1065m og lengde 16,6km. Sti opp til bred rygg bort til Innertinden.

  1. Klåptinden**

Gradering: Middels. Stigning 850 m, lengde 7 km. Gradering krevende - ekstra krevende med forlengelse av turen gjennom å utforske ryggen videre rundt Trollhola for å gå ned langs Langebergelva.

  1. Årbostadtinden**

Gradering: Middels. Stigning 1179 m, lengde 8 km.

  1. Tur på Rolla***

Mellatinden, 975 - Rundtind, 872 - Stortind, 1022.

Gradering: Krevende. Stigning 900 m, lengde 17 km.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Gertti Mändla
  • Ragnhild Fjørkenstad
  • Ylva Asker
  • Charlotte Alexander Lassen