Lovecamp Meløy

Fellestur

Fra dato
18. april kl. 10:00
Til dato
21. april
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Aktivitet Topptur
Arrangører
DNT Fjellsport Bodø, Bodø og Omegns Turistforening
Turkode
BOT19-F-06
Dette arrangementet er over!

DNT fjellsport tar deg med til årets topptur i vakre Meløy med basecamp i Glomfjord.

«Love» er ikke så kleint som det høres ut. «Love» på skispråket er kjærlighet til fjella, ski og naturen. Glomfjord ligger nord for Svartisen, og er omgitt av høye, bratte og mektige fjell med mange skimuligheter, et par timers kjøring sørover fra Bodø

Toppene strekker seg opp mot 1000 meter over havet og er svært tilgjengelige.

Vi har sett oss ut noen fine fjell fra området. (Middagstuva, Ronstinden, Istinden, Tverrfjellet, Spanstinden, Digra, Skjeggen, Breitinden og Eitertinden) bare for å nevne noen. Det er rom for mye gøy skikjøring, hvor vi beveger oss i breområde ved Svartisen, bratte fjell med spektakulær havutsikt så langt øyet rekker.

Kystklimaet i nord kan gjøre væreforholdene noe ustabil, vi tar derfor forbehold om at det kan bli endringer i veivalg og ski topper.

Ferdigheter: Forutsetningen for å være med på tur er at du har hatt skredkurs og har erfaring med å ferdes i bratt terreng. Turene vil ha noe varierende vanskelighetsgrad.

Nivå: Krevende

Overnatting: Basecamp i Glomfjord, der vi har totalt 20 sengeplasser fordelt på 9 rom. Stort kjøkken, stue, stort bad med badstue.

Mat: Vi sørger for felles middag, frokost og lunsj mot vipps betaling. Resten sørger du for selv. Hvis du har hensyn som bør tas i forhold til mat ta kontakt med turorganisator.

Pris: Inkluderer overnatting og turavgift - 750 kr for medlemmer i BOT/DNT, 950 kr for ikke-medlemmer. Ønsker du å bli medlem og støtte arbeidet DNT gjør kan du melde deg inn her.

Turledere:

Daniel Todt (DNT fjellsport Oslo)

Eirik Alst (DNT fjellsport Bodø)

Anders Nordgaard Dahle (DNT fjellsport Bodø)

Kontaktperson og turorganisator: Louise Kjelstrup Telefon: 98034836

 

Utstyr: skredsøker, topptur ski, hjelm, søkestang, stegjern, isøks, spade, ligge underlag. Utstyr kan også lånes av DNT. Ta kontakt med DNT kontoret.

Kart: Det store Saltfjellkartet (2007) 1:100 000 fra Salten friluftsråd.

Oppmøte: Vi møtes på Shell humørsenter og samkoordinerer bil transport. Turen fra Bodø til Glomfjord tar ca. 2 timer og drøye 130 km.

Praktisk info: Du kommer deg fra Bodø til Ørnes med hurtigruten eller buss. Returen tar du enten med Nordlandsekspressen kl 16:00 fra Bodø eller bussen kl. 15:00 eller 21:00.

Rutetider: For ferge og hurtigbåt: www.torghatten-nord.no Rutopplysningen: tlf. 177 (www.177nordland.no)

 Hurtigruten ASA www.hurtigruten.noKontaktinformasjon:

  • Louise Kjelstrup
  • Tlf. 98034836

Turledere:

  • Anders Nordgaard Dahle
  • Eirik Alst
  • Daniel Todt